Ελιάς 3, Βέροια
Τηλ. 23310 20707
info@ortho-clinic.gr

Main menu

Ορθοδοντική για Εφήβους

Οι έφηβοι αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα ορθοδοντικών ασθενών, καλύπτοντας το 60-70% των ασθενών. Η κατάλληλη χρονική στιγμή για την έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας εφήβων είναι λίγο πριν την απόπτωση και των τελευταίων νεογιλών δοντιών, περίπου στην ηλικία των 11-12.

Η ορθοδοντική θεραπεία εφήβων περιλαμβάνει τη συγκόλληση ακίνητων μηχανισμών σε όλα τα μόνιμα δόντια με στόχο τη διευθέτηση τους στην πλέον λειτουργική κι αισθητική θέση σε σχέση τόσο με το χαμόγελο, όσο και με την κατατομή του προσώπου. Η συνεργασία του ασθενούς τόσο κατά τη διάρκεια της θεραπείας όσο και κατά τη φάση της διατήρησης του θεραπευτικού αποτελέσματος κρίνεται απαραίτητη για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος στο λιγότερο δυνατό χρόνο και για τη μακροπρόθεσμη διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος.

Η ορθοδοντική θεραπεία και η σωστή διευθέτηση των δοντιών σε συνδυασμό με την πολύ καλή στοματική υγιεινή αποτελούν το καλύτερο εχέγγυο τόσο για τη μακροβιότητα των δοντιών, όσο και για την ποιότητα ζωής του ατόμου.