Ελιάς 3, Βέροια
Τηλ. 23310 20707
info@ortho-clinic.gr

Main menu

Οδηγίες Στοματικής Υγιεινής

  • Το βούρτσισμα θα πρέπει να γίνεται κάθε πρωί, βράδυ, και μετά από κάθε γεύμα χρησιμοποιώντας μόνο μαλακή (ή το πολύ μέτρια) οδοντόβουρτσα.
  • Κατα τη διάρκεια του βουρτσίσματος θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι κατευθύνετε τους θύσανους της οδοντόβουρτσας πάνω και κάτω απο τα ορθοδοντικά αγκύλια.
  • Τα ούλα πρέπει να βουρτσίζονται τοποθετώντας την οδοντόβουρτσα σε γωνία 45 μοιρών και πιέζοντας με μικρές κυκλικές κινήσεις, μετρώντας 5 δευτερόλεπτα για κάθε περιοχή.
  • Θα πρέπει να γίνεται έλεγχος στον καθρέπτη εάν υπάρχουν υπολείμματα τροφών μετά το βούρτσισμα και επανάληψη της διαδικασίας στην εκάστοτε περιοχή. Για το λόγο αυτό, είναι σκόπιμο να μην χρησιμοποιείται οδοντόκρεμα έστω μία φορά την ημέρα.
  • Η χρήση οδοντικού νήματος κρίνεται απαραίτητη, τουλάχιστον 1 φορά ανά 2 ημέρες περνώντας το νήμα μεταξύ των αγκυλίων και κάτω από το σύρμα, πιέζοντας προς ένα δόντι κάθε φορά ώστε να σχηματιστεί  "C" προς τη βάση του δοντιού. Προσοχή: Δεν πιέζουμε προς τα ούλα αλλά πλάγια προς το δόντι καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού και υφίζησης των ούλων.

Θυμηθείτε: Η εμφάνιση αιμοραγίας των ούλων κατα το βούρτσισμα υποδεικνύει την παρουσία φλεγμονής-ουλίτιδας στην περιοχή αυτή και απαιτεί περισσότερη φροντίδα και όχι αποφυγή βουρτσίσματος στην περιοχή αυτή.