Ελιάς 3, Βέροια
Τηλ. 23310 20707
info@ortho-clinic.gr

Main menu

Η Πρώτη Επίσκεψη

Κατά την πρώτη επίσκεψη, αρχικά λαμβάνεται το ιατρικό και οδοντιατρικό ιστορικό του ορθοδοντικού ασθενούς.

Γίνεται η πρώτη γνωριμία με τους χώρους του ιατρείου μας και με το προσωπικό μας, ακολουθεί η λεπτομερής κλινική εξέταση από τους ορθοδοντικούς μας και η λήψη φωτογραφιών. Ακολουθεί η λήψη αποτυπωμάτων των οδοντικών φραγμών ώστε να κατασκευαστούν τα εκμαγεία μελέτης, ενώ, εφόσον κρίνεται σκόπιμο και ανάλογα με το στάδιο της ανάπτυξης των οδοντικών φραγμών διενεργείται η λήψη πανοραμικής και κεφαλομετρικής ακτινογραφίας.

Οι ακτινογραφίες βοηθούν τόσο στην καλύτερη δυνατή διάγνωση ανωμαλιών του σχηματιζόμενου οδοντικού φραγμού όσο και στη διεκπεραίωση του κατάλληλου σχεδίου θεραπείας.

Ιδιαίτερα σημαντικό στη σύγχρονη ορθοδοντική θεωρείται το κύριο "παράπονο" του ασθενούς σε ότι αφορά την αισθητική του χαμόγελου. Οι στόχοι της θεραπείας προσδιορίζονται και κινούνται γύρω από το κύριο αυτό μέλημα του ασθενούς.

Στη δεύτερη επίσκεψη γίνεται η παρουσίαση των βασικών προβλημάτων του ασθενούς και καθορίζεται το σχέδιο θεραπείας, η επιλογή των ορθοδοντικών συσκευών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν η διάρκεια, και το κόστος της θεραπείας.