Ελιάς 3, Βέροια
Τηλ. 23310 20707
info@ortho-clinic.gr

Main menu

Δέσποινα Α. Παπαμάνου, Ειδικός Ορθοδοντικός

 

Δέσποινα Α. ΠαπαμάνουΑποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2007 λαμβάνοντας το πτυχίο του Χειρουργού Οδοντίατρου (DDS). Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε αριστείο και υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Συνέχισε τις σπουδές της σε κλινική και εργαστηριακή έρευνα για ενάμιση έτος καθώς έγινε δεκτή ως Postdoctoral Research Fellow στο Applied Molecular Photomedicine Laboratory του Forsyth Institute και στο Department of Developmental Biology του Harvard School of Dental Medicine στη Βοστώνη των ΗΠΑ. Παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνάς της στο παγκόσμιο συνέδριο του International Association for Dental Research (IADR) το 2009 στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Κατόπιν εξετάσεων, εισήχθη πρώτη κατά σειρά, στο τριετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Ορθοδοντική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το οποίο αποφοίτησε το 2012 απαγγέλλοντας τον όρκο και αποκτώντας Master of Science in Dentistry (MSD) και Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ορθοδοντική (Dipl Ortho). Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εκπόνησε ερευνητικές εργασίες, τα αποτελέσματα των οποίων παρουσίασε στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ορθοδοντικής Εταιρείας της Ελλάδος το 2010, λαμβάνοντας βραβείο, καθώς και στα διεθνή συνέδρια των European Orthodontic Society (EOS) το 2011 και το 2012, και της American Association of Orthodontists (AAO) το 2012 στη Χαβάη των ΗΠΑ. Συμμετείχε στη θεωρητική, εργαστηριακή και κλινική εκπαίδευση των προπτυχιακών φοιτητών της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της Ορθοδοντικής. Συνεργάστηκε με ομάδα ειδικών στην αντιμετώπιση ασθενών με σκελετικές δυσαρμονίες και κρανιοπροσωπικές διαταραχές στα νοσοκομεία Παίδων και Γ. Γεννηματάς.

Έχει ενεργό συμμετοχή με ομιλίες και παρουσιάσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια, ενώ έχει δημοσιεύσεις άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος διεθνών και ελληνικών ορθοδοντικών εταιρειών.

Ο τίτλος της Ειδικότητας της Ορθοδοντικής απονεμήθηκε, κατόπιν εξετάσεων, από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.) του Υπουργείου Υγείας.

http://www.dent.auth.gr/index.phphttp://forsyth.org/http://hsdm.harvard.edu/http://www.dent.uoa.gr/https://www.aaoinfo.org/http://www.eogme.gr/elxis/