Ελιάς 3, Βέροια
Τηλ. 23310 20707
info@ortho-clinic.gr

Main menu

Αλέξανδρος Κ. Τσουράκης, Ειδικός Ορθοδοντικός

 

Αλέξανδρος Κ. Τσουράκης Ειδικός ΟρθοδοντικόςΑποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2007 λαμβάνοντας το πτυχίο του Χειρουργού Οδοντίατρου (DDS). Την περίοδο 2007-2008 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως οδοντίατρος. Για τα επόμενα δύο έτη υπήρξε συνεργάτης σε ορθοδοντικό ιατρείο στην Αθήνα.

Ακολούθησε η τριετής ειδίκευσή του στην Ορθοδοντική στο Center for Advanced Dental Education, Saint Louis University στο St Louis των ΗΠΑ, την πρώτη ιδρυθείσα (1901) Ορθοδοντική Σχολή παγκοσμίως, όπου και αποφοίτησε το 2013 λαμβάνοντας Master of Science in Dentistry (MSD) και Certificate in Orthodontics (Dipl Ortho).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του βραβεύτηκε με το Uchiyama & Truchel Award for Excellence in Preclinical Orthodontics από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Εκπόνησε τη διπλωματική του εργασία με τίτλο «Dental and Skeletal Contributions to Molar Occlusal Development» με επιβλέποντα τον Καθηγητή Lysle E. Johnston και σε συνεργασία με το Bolton-Brush Growth Study Center, Case Western Reserve University στο Cleveland των ΗΠΑ. Άλλες ερευνητικές και κλινικές εργασίες του παρουσιάστηκαν στα συνέδρια της European Orthodontic Society (EOS) το 2012 καθώς και της American Association of Orthodontists (AAO) το 2011 στο Σικάγο, το 2012 στη Χαβάη, και το 2013 στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Κατά το τελευταίο εξάμηνο των σπουδών του συμμετείχε στη θεωρητική και κλινική εκπαίδευση των μεταπτυχιακών φοιτητών της Ορθοδοντικής αλλά και ως Clinical Fellow σε ορθοδοντικό ιατρείο στο St Louis.

Μετά από εξετάσεις έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τα Part I και Part II των American Board of Orthodontics και κατέχει την Πιστοποίηση (Board Eligible) στην Ορθοδοντική στις ΗΠΑ. Είναι μέλος διεθνών και ελληνικών ορθοδοντικών εταιρειών.

Ο τίτλος της Ειδικότητας της Ορθοδοντικής απονεμήθηκε, κατόπιν εξετάσεων, από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.) του Υπουργείου Υγείας.

http://www.dent.uoa.gr/https://www.slu.edu/http://www.slu.edu/cadehttps://www.aaoinfo.org/http://www.eogme.gr/elxis/